Lingutesten.no

Språk skaper muligheter

94% av bedrifter i Norge krever at du snakker norsk. Med testbevis fra oss kan du dokumentere dine språkferdigheter når du søker jobb.

Image placeholder

Tilgjengelige tester

Start når du vil!

Du får tilsendt tilgangskode til testen på epost, sammen med en lenke for å starte testen. Du kan gjennomføre testen med det samme.

Raskt svar!

Du får tilsendt resultatet og testbeviset ca. 3 dager, avhengig av arbeidsmengde hos oss.

Trygg betaling!

Enkel og sikker betaling med kredittkort over kryptert nettforbindelse.

  • Image placeholder
  • Image placeholder
  • Image placeholder
  • Image placeholder

Hvorfor velge Lingutesten?

Lingutesten sikter mot å bli den offisielle språktesten for arbeidslivet i Norge.

Vår tester kan utføres umiddelbart – i motsetning til opptil 6 måneders ventetid på de øvrige prøvene på markedet. Vi dekker også primært behovene for språkdokumentasjon i arbeidslivet.

Kostnadseffektiv
Umiddelbar tilgang
Nettbasert
Hurtige resulteter

Ofte stilte spørsmål

Her er det vanligste spørsmålene mange lurer på når de vurderer å melde seg opp til Lingutesten.

Testbeviset som du får tilsendt etter at besvarelsen din er vurdert av sensor er godkjent for bruk i arbeidslivet. De aller fleste arbeidsgivere i Norge vil akseptere testbeviset som gyldig dokumentasjon på ditt ferdighetsnivå i norsk.

Testbeviset er ikke gyldig dokumentasjon ved opptak til høyere utdanning eller søknad om permanent oppholdstillatelse eller statsborgerskap i Norge.

Ved bestilling får du tilsendt en epost med lenke til å starte testen. Du kan bare starte testen én gang. Vi anbefaler at du starter testen en dag når du vet at du ikke vil blir forstyrret i løpet av tiden testen tar, og du føler deg opplagt og klar i hodet.

Du bestemmer altså tidspunktet for prøven selv.

Du må fullføre testen innen en viss dato, normalt 30 dager etter bestilling. Fristen vil stå i eposten du får tilsendt etter bestilling.

Det felles europeiske rammeverket for språk er en nivåskala for språk som brukes for å beskrive kunnskaps- og ferdighetsnivået til språksstudenter i Europa.

A – Grunnleggende nivå

  • A1 – begynnernivå

  • A2 – elementært nivåB – Selvstendig bruker

  • B1 – mellomnivå

  • B2 – høyere mellomnivåC – Kompetent språkbruker

  • C1 – avansert nivå

  • C2 – språkferdigheter nesten på nivå med morsmålsbruker


Les mer på Wikipedia

Du har ingenting å tjene på å jukse eller fuske på testen. Oppgavene du får i testen er laget for å sjekke hvor godt du kan forstå, kommunisere, formidle og argumentere. 

Ingen tester er like. Du får nye oppgaver dersom du tar testen på nytt.

Dersom sensor mistenker at du har fusket eller at noen hjelper deg med å løse oppgavene, vil du få testen i retur og må ta den på nytt.